60°10´N 24°56´N

Ryhmämatkat ulkomaille

Halajatko tutustumaan vieraaseen kulttuuriin tai ihailemaan kotoisan järvimaiseman sijasta lumihuippuisia vuoria? Meidän kanssamme unelman toteuttaminen on turvallista, sillä auktorisoidut suomalaiset oppaamme toimivat matkanjohtajina ja kieliapuna. Alla muutamia esimerkkejä matkavaihtoehdoista, vastuullisina matkanjärjestäjinä näillä ryhmämatkoilla ovat aina luotettavat kotimaiset matkatoimistot.

Bulgaria

Kiinnostaako erilainen ja aito Bulgaria? Haluaisitko tutustua kaupunkiin, josta itse Spartacus on kotoisin? Tutustua mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, tehdä edullisia ostoksia, nauttia hyvästä ruoasta ja helliä itseäsi hyvätasoisessa kylpylässä?

Tukikohtamme tällä matkalla on tasokas kylpylähotelli Bulgarian aurinkoisimmassa kaupungissa, kuumien mineraalilähteiden Sandanskissa. Käymme mm. uimassa vesiputouksessa korkealla vuoristossa, tutustumme alueen viiniin ja viiniviljelmiin, opettelemme laittamaan perinteistä ruokaa ja tanssimaan paikallista rivitanssia kyläjuhlassa, käymme upeassa Rilan luostarissa, etsimme pelikaaneja ja flamingoja järviristeilyllä Kreikassa ja piipahdamme Pohjois-Makedoniassa.

Perillä ryhmästäsi huolehtii suomalainen oppaamme, joka on asunut alueella jo 15 vuotta.


Israel

Israelin maisemat ja luonto vaihtelevat pienen alueen sisällä. Kiinnostavimmat historialliset nähtävyydet liittyvät Raamatun tapahtumapaikkoihin. Keskeiset kohteet ovat Juudean vuorimaassa sijaitseva pääkaupunki Jerusalem sekä pohjoisen vehreä Galilea Gennesaretinjärven ympärillä. Ympärivuorokauden kuhiseva Tel Aviv on välimerellinen suurkaupunki täynnä maallisiakin houkutuksia arjen matkailijalle.


Italia

Innostuisiko ryhmäsi Pohjois-Italian ja Gardajärven valloittavasta ympäristöstä? Houkuttaisivatko keskiaikaiset kaupungit, vihreät palmut, viinialueet ja kukkien runsaus?

Lyhyelläkin matkalla ehtii kokea paljon. Ikuisen rakkauden sekä Romeon ja Julian kotikaupunki Verona tai viininvalmistusta Valpolicellassa maistellen Amaronea, seudun maailmankuulua viiniä. Retki Etelä-Tirolin alppimaisemiin antaa jo tuntumaa Itävallasta, eikä unohtaa saa ainutlaatuista Venetsiaa.


Itävalta

Osaatko kuvitella edessäsi kuvankauniit Alpit tai Tonavan jokilaakson? Kuuletko jo klassisen musiikin sävelet, näetkö erilaisen arkkitehtuurin tai maistatko suklaiset Mozartin-kuulat? Entä herkulliset juustot? Tiesitkö, että maailman suurimmat hopeaesiintymät olivat aikanaan Inn-joen laaksossa ja Hall In Tirolin kaupungissa pääset tutustumaan rahan historiaan?

Itävallasta on moneksi. Se on kauniiden maisemien ja käsityötaidon maa. Siellä on Saltzburgin barokkikaupunki, musiikkijuhlat ja suolakaivos tai Wienin lukuisat kahvilat ja puistot sekä Habsburgien keisarisuvun loistava menneisyys. Itävalta on kulturelli, maanläheinen, musiikillinen ja muistoja menneestä maailmasta. Samalla se on kuitenkin moderni eurooppalainen liittovaltio ja tavoitettavissa lyhyen lentomatkan päässä. Paikalliset ruuat ja viinit hurmaavat kokeneimmankin gurmandin.


Sveitsi

Tuleeko Sveitsistä mieleesi upeiden lumihuippuisten vuorten ja vuoristojärvien lisäksi myös tarkat kellot ja eurooppalaisten kielten sekamelska? Muistatko, että Sveitsi liittyy myös marsalkka Mannerheimiin?

Sveitsiläisiin tutustuminen on jatkuvaa yllätysten kohtaamista. Tyypillistä sveitsiläistä ei ole vaan jokainen kantoni on kuin oma valtio ja sillä on omanlaisensa asukkaat. Maassa puhutaan neljää virallista kieltä ja kymmeniä murteita. Ihmisetkin ovat erilaisia kuin ranskalaiset, saksalaiset, italialaiset ja retoromaanit. Ehkä meitä suomalaisia viehättää heissä luottamus demokratiaan, vapauteen sekä sitkeys, säästäväisyys ja ahkeruus. Ystävyys näiden alppimaan asukkien kanssa kehittyy ajan kanssa, alkuun sveitsiläinen pitää tuttavuudenkin kovin muodollisina.

Maa on kuuluisa ainakin suklaasta, kelloista, kultaharkoista ja rautatieverkostostaan mutta nähtävää ja koettavaa riittää monen muunkin aiheen ympärillä. Miten olisi tutustuminen marsalkka Mannerheimin asuinseutuun Montreuxin ja Lausannen kaupunkeihin Geneve-järven välimerellisessä ilmastossa?


Matkojen hinnat

Matkojen hinnat ja matkaehdot: Hinnat ja matkaehdot määräytyvät matkakohtaisesti järjestävän matkatoimiston ehtojen mukaisesti.

Yhteistyökumppaneinamme toimivia matkatoimistoja ovat:

  • Kouvolan Matkatoimisto
  • Lähialuematkat
  • Matka-Prima
  • Matka-Viitala
  • Toiviomatkat

Helsinki opastettuna
0784340-6